Det är alltså jag som är Erika Jägerbrink. Jag är sprallig, glad, ärlig, noggrann och lekfull, vilket även syns i min bildstil. Jag har alltid nya idéer som jag vill testa och jag både följer och går emot estetiska regler. Tredjedelsregeln, gyllene snittet och linjer fungerar alltid, men ibland gillar jag att vara lite spontan för att få en annorlunda och friare bild.

Att fotografera människor är både enkelt och svårt. En fin bild är resultatet av mer än kamerateknik, ljussättning och miljö. Det handlar även om personkemin mellan fotografen och modellen. Min uppgift är att skapa en avslappnad stämning så att du glömmer bort att posera och bara har roligt!

När jag inte kryper på marken eller balanserar på ett staket för att få den bästa bildvinkeln, sjunger jag bl.a. med min kör Chorus Lin eller leker med min dotter Moa som snart är 2 år.
I grunden är jag utbildad filmare och redigerare, men under de senaste åren har jag fastnat mer och mer för stillbildsfotografi. Jag bor med min man och dotter i ett radhus i Linköping och har även ett deltidsarbete som löneadministratör på föreningen Novahuset.